MET CO-CREATIE GEZAMENLIJKE DOELEN BEREIKEN

Team ontwikkeling

Verhogen van team effectiviteit, verbeteren van samenwerking door het verdiepen van de relatie.

Mijn werkwijze is maatwerk voor het team, de teamleden en de organisatie. Met co-creatie komen we tot wat er nodig is om de gewenste doelen te bereiken.

Start met inventariseren van gewenste doelen en uitkomsten
Gedragsvoorkeuren in kaart brengen en nulmeting.

Proces op maat gemaakt voor het team
Regelmatige teamsessies waarin wordt gewerkt aan vertrouwen, aanspreekbaarheid, communicatie en commitment, verantwoordelijkheid. Onderstroom komt op tafel, noten worden gekraakt. Inzichten worden omgezet naar hanteerbare en concrete toepassingen die resultaat gaan opleveren waaraan iedereen zich kan commiteren.

Afwisseling van de werkvormen
Teamsessies, live en online, en ook individuele coachsessies voor teamleden.

Regelmatig afstemmen en evalueren van het proces
Terug- en vooruitkijken, bepalen van de volgende stappen met het team en de leidinggevende.

Resultaat
Gewenste uitkomsten zoals een verhoogde performance, betere communicatie, meer plezier, cohesie binnen het team, zelfredzaamheid in het oplossen van individuele- en team issues en het bereiken van de gewenste doelen.

Mijn specifieke bijdrage

Mensen waarderen de veilige ruimte die ik creëer waardoor ze weer contact maken met zichzelf, en vandaaruit met de ander en met hun missie.

Door het verhelderende proces van coaching, tot de kern komen en dealen met dat wat werkelijk speelt, zijn de concrete uitkomsten vaak niet meer dan een logisch gevolg.

Stress Coaching
Regelmatig word ik erbij geroepen als individuen, relaties of teams in een gespannen situatie zijn beland. Irrationeel gedrag blijft opspelen ondanks de goede intenties. Een intensief proces ontvouwt zich: in de onderstroom ontwarren we de bronnen van spanning, in de bovenstroom ontdekken we inzicht en mogelijkheden. Als eenmaal de weg voorwaarts is ontdekt, kan iedereen weer aan de slag. Tot ieders opluchting!

Lees over de ervaringen van anderen:
Referentie Stress & Burn-out Coaching

Samenwerkingen Teamontwikkeling

Samenwerking met partner-coaches brengt hoge kwaliteit en know-how. Succesvolle samenwerkingen onderneem ik onder meer met: 

De BegripsAcademie
Samenwerking met Mayleen de Hoog en Ewald Theunisse. Zie twee succesvolle programma’s hieronder: Communicatie programma ‘Master Course for Young Professionals’ en Teamtraining ‘Begrijpen en Begrepen worden’.

LUCHT!
Samenwerking met Liesbeth Meijer. Trajecten op het gebied van leiderschapsontwikkeling. We werken veel met het gedachtegoed van Alan Seale ‘Transformational Presence’.

Easy Dolphin
Samenwerking met Han de Ronde
Teamcoaching op gebied van teamontwikkeling en performance. We werken aan de hand van de heldere en inzichtgevende profielschetsen van Lumina Spark en Lumina Leader.

Master Course for Young Professionals – Awareness – Purpose – Leadership
Het 6-daagse programma in samenwerking met de BegripsAcademie is een vervlechting van communicatie- en coachvaardigheden, voor groepen en teams en vooral ook Young Professionals kunnen hier hun voordeel mee doen. Opbrengst: een enorme verbreding van je communicatiepalet en know-how in menselijke interacties.

BegripsCode training voor teamontwikkeling ‘Begrijpen en Begrepen worden’
De naam van het programma zegt het al; elkaar beter begrijpen en begrepen worden. Deze communicatietrainingen zijn vermaard om de praktische toepasbaarheid, de lichtvoetigheid en diepgang. Het programma brengt ontspanning binnen het team, begrip voor elkaar en jezelf.

Lees over de ervaringen en cases van zakelijke klanten van SNOECK Coaching