INSPIREREN EN MOTIVEREN MET EFFECTIEVE COACHING SKILLS

COACH TRAINER & MENTOR

Als ICF Coach Trainer en Mentor Coach leid ik coaches op en support ik ook vakgenoten, trainers, adviseurs en leiders die met hun coaching skills en persoonlijk leiderschap aan de slag willen.

Denk aan beter luisteren, juiste vragen stellen, anderen motiveren en bewuster coach interventies inzetten die echt werken. En ook jezelf effectiever inzetten in communicatie en interactie.

Werken aan je persoonlijke ontwikkeling en leiderschap is daar ook onderdeel van. Voor mij gaan zelfontwikkeling en effectieve coaching hand in hand; je kunt niet dieper gaan in het coachen dan daar waar je zelf bent geweest of dat wat je (bewust) hebt ervaren. Dit is het fundament van transformationeel coachen.

Hieronder de bijdrages die SNOECK Coaching reeds levert. Maatwerk is altijd mogelijk, neem vooral contact op bij interesse.

Opleiding - ICF Mentor Coach Certification Programma

Speciaal voor coaches die

  • zich als coach verder willen ontwikkelen en coachvaardigheden willen aanscherpen –
  • de ICF Coach Competenties grondig willen leren kennen
  • hun feedback vaardigheden willen verfijnen
  • die Mentor Coach willen worden van individuen en groepen.

Je verdient 34 CCE’s voor het vernieuwen van je ACC of PCC registratie, dit is inclusief 10 mentor uren.

De opleiding bestaat uit 10 groepssessies verdeeld over 3 dagen ‘live’ training, 6 webinars van 2 uur en een live feedback even waar je je nieuwe vaardigheden inzet.

Vereiste is dat je als coach al een aantal jaren werkt of een ICF ACC certificaat bezit (minimaal 100 coaching uren).

Samen met Marieke van Paassen (MCC), ook een gecertificeerde mentor coach met 15+ ervaring – geef ik deze opleiding tot mentor coach.

Maak contact voor meer informatie, dan vertel ik je er meer over en stuur ik je de folder over de opleiding. Elk jaar start er weer een nieuwe opleiding!

 

ICF Mentor Coach – begeleiding bij ‘renewal’ ACC of naar het next PCC en MCC level

Als mentor coach kan ik ICF-coaches met het ACC-level faciliteren met de ‘renewal’ van hun ACC, of hen faciliteren naar het next PCC of MCC-level.

Supervisie

Trainers en coaches die met enige regelmaat hun functioneren en wat ze daarin tegenkomen willen bespreken, kunnen in mijn praktijk terecht voor supervisie, in alle vertrouwelijkheid. Dit gaat dan niet zozeer over coaching skills, het is veel persoonlijker. Het is een reflectie op je interactie en effectiviteit in je vak. Want soms zit je persoonlijkheid, een complexe situatie of een lastig persoon je in de weg, ervaar je tegenwerking, triggers of een oordeel, waardoor je niet meer neutraal en effectief kan acteren als coach of begeleider. Supervisie coaching is dan een effectieve manier om helderheid te krijgen en zodoende de situatie op te lossen.

Intervisie

In onze complexe maatschappij kan één leider niet meer altijd alles weten en overzien en daarmee de meest passende beslissingen nemen. Samen weten we veel meer, en komen we tot de meest passende en vaak verrassende oplossing voor complexe vraagstukken.

Intervisie is een vorm die het weten en de ervaringen van meerdere betrokkenen samen kan brengen. Gedegen, concrete en breed gedragen uitkomsten zijn het resultaat. Uitkomsten die met alle betrokkenen tot stand zijn gekomen. Daarmee zijn allen ook gemotiveerd om ze te realiseren.

Bovendien is intervisie een manier om een diepgaande verbondenheid met elkaar tot stand te brengen, waarin iedereen zich gezien en gehoord voelt, en daarmee kan aanhaken, welke beslissing ook wordt genomen.

Intervisie is een procedé dat door een externe coach wordt begeleid. Als de groep ermee vertrouwd raakt, kan de begeleiding geleidelijk worden overgedragen aan mensen in de groep, indien wenselijk.

Online programma - Coaching Skills Bewuster en Effectiever inzetten

Dit programma is speciaal voor leiders, adviseurs, trainers en ook coaches die hun coachingvaardigheden willen opbouwen, uitbouwen en vooral effectiever maken. Dit veelal aan de hand van de ICF Core Competencies. De groepen kunnen naar wens worden samengesteld.

De opleiding bestaat uit een serie van online bijeenkomsten van elk 2 uur, waarbij de deelnemers intensief met elkaar aan de slag gaan. Theorie en ervaring gaan hand in hand. Het is leren, ervaren en het geleerde meteen toepassen. Een dynamisch leerproces waarbij we ook enorm veel leren van elkaar!

Doordat het een serie van bijeenkomsten is, werkt het leerproces exponentieel. Het resultaat is dat alle deelnemers aan het eind van het traject bewuster en effectiever de vele coachvaardigheden kunnen inzetten. De ICF Core Competencies zijn voor dit proces een perfecte leidraad. Mijn jarenlange ervaring als facilitator en mentor in verschillende coachopleidingen vormen een stevige basis, waarbij ik vaak ook een stukje supervisie kan inbrengen rond het persoonlijk functioneren als coach.

ICF Coach Trainer & Mentor Coach
Sinds 2010 begeleid ik coaches in opleiding. Momenteel doe ik dat bij de OakTreeMe-Academy waar ik faculty coach trainer ben in de MMS Advanced Coach Training. Dit programma is samengesteld door Cherie Carter-Scott, professional coach sinds 1974 met haar eigen universele methodiek die nu al 50 jaar mensen wereldwijd inspireert. Het is ICF geaccrediteerd en heet Transformational Executive Coach Certification (TECC) program. De voertaal is Engels.

Ook vanuit andere opleidingen, zoals de Mentor Coach Certification Program, begeleid en support ik onder meer de coaches in opleiding bij het in de vingers krijgen en bij het beoordelen van de ICF Core Competencies in hun coachsessies.

Gecertificeerd Mentor Coach

Als Mentor Coach ben ik gecertificeerd bij de International Coach Federation (ICF). Meer over het ICF op Master Certified Coach (MCC).

Vakgenoten aan het woord over hun ervaringen